muur­schilderingen

Projecten

Overige projecten

Voor bedrijven, instellingen en particulieren heb ik verschillende muurschilderingen gemaakt. Bij iedere opdracht kunnen de formaten, wensen, vormen en stijl variëren. Mijn uitgangspunt is om aan te sluiten bij wat mijn opdrachtgever voor ogen heeft.

Muurschildering Boekenkast

Voor de nieuwe woning van een opdrachtgever in Bussum heb ik deze boekenkast (600 x 200 cm ) geschilderd. De schildering wordt geplaatst op de eerste etage en is vanuit de woonkamer te bekijken. In de muurschildering zijn een aantal grapjes verwerkt. De vrouw des huizes kijkt vanuit de boekenkast naar beneden. Het vliegtuig en de wereldbol vertegenwoordigen het beroep van mevrouw, namelijk purser bij de KLM. De matroesjka’s (Russische poppetjes) laten de complete familie zien.

Muurschildering 17e eeuwse plattegrond Amsterdam

Voor een particulier een groot schilderij (300×200 cm) van een 17e eeuwse plattegrond van Amsterdam gemaakt. Om de kaart heen zijn belangrijke gebouwen in sepiatinten geschilderd. O.a. het Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Paleis op de Dam en Café Hoppe. Omdat het schilderij niet door het trapgat paste en takelen geen optie was, is het schilderij uit elkaar gehaald en in het grachtenpand opnieuw in elkaar gezet.

Molen aan de Zaan en het oude Verkade gebouw

Deze schilderijen zijn gemaakt voor restaurant “de Koekfabriek”, gevestigd in de oude koekfabriek van Verkade aan de Zaan. De eigenaar wilde graag de nostalgie van de jaren ’30 terug zien in de schilderijen.

Mediterrane muurschildering

Voor een particulier in Amsterdam in zijn etagewoning deze wandschildering gemaakt, afmetingen 300 x 250 cm. De opdrachtgever wilde veel diepte in de muurschildering, met daarbij een mediteraine uitstraling. Dat is zeker gelukt!

Wandschildering ziekenhuis Harderwijk

Muurschilderingen TU Delft

Voor het nieuwe gebouw van de TU Delft, heb ik in de aula van de verdieping “Geo-Engeneering” grote wandschilderingen (7m x 4,5m / 13m x 1,5m) gemaakt. De beschilderingen moesten raakvlakken hebben met de afdeling (grondonderzoek). Lastig, want waar is zo’n afdeling dan precies mee bezig? Door veel te praten met de mensen, kwam ik daar achter. Uiteindelijk heb ik door middel van gekleurde aardlagen, tunnels en gebouwen geprobeerd de juiste sfeer te zetten. De muurschildering was op tijd af voor de feestelijke opening van het gebouw waarbij minister Plasterk aanwezig was.

Vensters met uitzicht voor op een kale muur

In een grachtenpand in de buurt van de Stopera in Amsterdam kijk een zolderraam uit op een kale muur. Aan mij de vraag om daar vensters met uitzicht op te schilderen, zodat er diepte ontstaat en er meer te zien is dan alleen een witte muur.

Stalmuur beschildering paardenrace

Bij een woonhuis in Groenekan is op een stalmuur van 400×400 cm, door mij een grote wandschildering vervaardigd. Hierbij is een paardenrace is afgebeeld. Eén van de berijders is de zoon van de opdrachtgever.

Muurschildering hotel Apeldoorn

In de kelder van dit Hotel bevindt zich een engelse Pub. Helaas zijn er in deze ruimte geen ramen en kijk je uit op gele muren. De opdrachtgever wilde daarom (de engelse) sfeer in wandschilderingen creëren.

Lees meer →

Door een groot venster te schilderen met een uitzicht op “The House of Parliament” kreeg de ruimte een enorme diepte. Deze diepte wordt versterkt, door de weg naar het raam te laten lopen en een oude dubbeldekker door de muur te laten rijden. De kleuren die al in de ruimte aanwezig waren, engels rood en warm geel, heb ik in de beschildering laten terug komen. De opdracht is in mijn atelier op panelen geschilderd en naderhand tegen de muren van de Engelse Pub geplaatst.

Muurschildering Kurhaus Scheveningen

Kerk Schipluiden

In een kerk te Schipluiden heb ik samen met Ruud Krijnen, een plafondschildering (200 m2) gemaakt in renaissance stijl gemaakt. Een prima samenwerking, waarbij ik vooral vanwege mijn trompe l’oeil kunsten (voorstellingen die het oog bedriegen) een belangrijk aandeel kon leveren. De bedoeling: een complete illusie creëren wanneer je omhoog kijkt.

Lees meer →

Bekijk ook het krantenartikel/interview, dat naar aanleiding van deze schildering in de Gooi en Eemlander is verschenen.

Muurschildering met zicht op zee

Voor een particulier in Bilthoven een grote wandschildering (800×270 cm) gemaakt met zicht op zee.

Vloerschilderingen

Wandschildering restaurant

Wandschildering Uniport

Toscaanse wandschilderingen

Wandschildering bij een kapsalon

Muurschildering dieren

Muurschildering Toscaans landschap

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Govert Muijs

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

 

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl