over

govert muijs

Een wereld die tot leven komt

Op mijn achtste wist ik al dat ik van schilderen mijn vak wilde maken. Ik raakte geïnspireerd door mijn opa die berglandschappen maakte. De wereld die hij schilderde, zag er zo realistisch uit dat ik daar helemaal in op kon gaan. De mogelijkheid om diepte aan te brengen op een plat vlak, fascineerde mij enorm.

Als decorbouwer en ontwerper was ik betrokken bij verschillende projecten voor het theater en de landelijke televisie. Zo heb ik samen met Rijko Koning een nieuw decor ontworpen en gebouwd voor RTL Nieuws. Voor de programma’s Je zal het maar hebben en Editie NL heb ik compositietekeningen gemaakt, waarbij ik aanwijzingen heb omgezet naar portrettekeningen.

Als beeldend kunstenaar houd ik mij bezig met verschillende kunstvormen. Daarnaast bied ik schilderlessen. Mijn focus ligt op het maken van portretten en muurschilderingen. Afhankelijk van de opdracht werk ik op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Verder ben ik regelmatig in mijn atelier in Bussum te vinden.

Hoe meer ruimte er is om een muurschildering te maken, hoe enthousiaster ik word. Werken op een groot formaat biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden om een 3D-wereld te schilderen die helemaal tot leven komt. Deze wereld gaat verder dan de randen van een schilderij of muur. Daar haal ik veel voldoening uit.

“Het schilderen van een groot vlak biedt de ruimte om meer diepte aan te brengen in mijn werk en dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Het is zelfs een aanleiding geweest om mij te specialiseren in het maken van muurschilderingen.”

Govert

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Govert Muijs

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

 

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl