muur­schilderingen

ingenieursbureau Buro Boot

Multifunctionele ruimte en meer

Voor ingenieursbureau Buro Boot uit Veenendaal heb ik muurschilderingen gemaakt voor een multifunctionele ruimte. Deze grote ruimte wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals vergaderen, horeca, presentaties en symposia. Tevens is het een werkplek voor het personeel.

Lees meer →

Er is veel te zien en te beleven. Op een wand heb ik een schildering aangebracht van een winkelstraat uit Oekraïne. Dit land wordt regelmatig bezocht door de eigenaar en heeft voor Buro Boot een grote betekenis. Het ingenieursbureau onderneemt verschillende projecten om de inwoners van Oekraïne te helpen.

De tweede wand is veranderd in een treinstation, geïnspireerd op station Haarlem: het eerste station van Nederland. Aan deze muurschildering zijn projecties van een rijdende trein toegevoegd. De beamer die hierbij is gebruikt, wordt ook ingezet voor presentatiedoeleinden. Verder is in deze ruimte een treincoupé gecreëerd waar medewerkers kunnen werken: compleet met meubilair van de NS en bagagerekken.

Bij de receptie, een kleine ruimte waar bezoekers even moeten wachten, is een schilderij van een treincoupé te bekijken. Mensen kijken uit het raam en zien de projecten waar Buro Boot aan werkt als een rijdende trein voorbij trekken. Tenslotte is er een nieuwe vergaderruimte gemaakt in het voormalige magazijn. Om uitzicht te creëren is hier een muurschildering aangebracht met een blik op Schiphol tijdens de jaren dertig.

Door het samenspel tussen de muurschilderingen, de projecties en de omgeving wanen de medewerkers zich in een bewegend landschap.

Foto’s

Je ziet hier een muurschildering met een plein, een man kijkt naar dit bijna lege plein. Er lopen wat mensen en je ziet enkele duiven.

Vloerbeschilderingen

Bij de entree van Buro Boot zijn verschillende vloerbeschilderingen aangebracht! De bedoeling is , dat de bezoekers door het gebouw een “Wandeling der Verbazing” afleggen.

De muurschildering en vloerbeschilderingen vertellen het verhaal waarmee het bedrijf “Buro Boot”zich mee bezig houdt. Zo zie je archeologische vondsten , op de andere beschildering een putdeksel met hieronder “Riolering “. Ook houden ze zich bezig met de infrastructuur .

Om het beschilderde oppervlak te beschermen tegen slijtage zijn er dikke glasplaten overheen gelegd.

Wandschildering met bewegend beeld

Eind mei 2019 starten we weer met een nieuwe wandschildering bij Ingenieursbureau “Boot“. We maken deze muurschildering in combinatie met bewegende beelden.

Op de schildering zijn grachtenpanden van Amsterdam te zien, op de achtergrond draaien windmolens en het watergemaal “Cruquius “ in werking.

We hebben samenwerking gezocht met een bedrijf dat animatie’s maakt. Door middel van sterke beamers laten we de zee bewegen, het begint te regenen waardoor de waterreservoirs zich vullen met water. Een geweldige uitdaging om dit alles tot een goed eind te brengen.

Roestige wandschildering

Bij de entree van het kantoorpand van Ingenieursburo Boot in Veenendaal , heb ik een roestige wand gecreëerd, d.m.v. een blikopener draai ik het metaal open en ontstaat er een wolkenlucht waarbij een appelbloesem zichtbaar is.

Op deze manier heb ik roestig metaal laten zien in combinatie met de bloei van bloesem. Wat staat voor nieuw leven.

Tegenwoordig kan je mooie roestverf kopen, het is een latex waarin allemaal ijzerdeeltjes zitten. Doordat je een zuur over de verf rolt, gaan de ijzerdeeltjes oxideren.

Er ontstaat dan een prachtig roestig oppervlak.

Wandschildering circulaire economie

 Mos is op de muur geplakt waardoor het er levendig uitziet.

Geïnteresseerd in mijn diensten?

Neem vrijblijvend contact met mij op

Govert Muijs

Al meer dan 35 jaar schilder ik portretten en muurschilderingen in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren.

 

Contact

Vliegdenweg 11
1406 MX Bussum (Nederland)
T: +31 (0)6 508 75 872
E: info@portretschilder.nl