Muurschildering badkamer en zwembad.

Mediterrane muurschildering

Voor een particulier in Amsterdam in zijn etagewoning deze wandschildering gemaakt, afmetingen 300 x 250 cm. De opdrachtgever wilde veel diepte in de muurschildering, met daarbij een mediteraine uitstraling. Dat is zeker gelukt!

In uw Sauna, Badkamer of Zwembad muurschildering laten maken.

U kunt altijd een beroep op mij doen, voor het maken van muurschildering in uw badkamer, zwembad of sauna. Voor de inspiratie bij het ontwerpen, bezoek ik de ruimte (muur) waar de beschildering mag komen. Ik luister goed naar de wensen van u als opdrachtgever. Door samen voorbeelden te bekijken en te brainstormen, hoop ik snel een beeld te krijgen van wat u met de muurbeschildering wil bereiken. Het onderwerp en in welke stijl zijn belangrijke aspecten voor muurschilderingen. In mijn atelier werk ik een aantal schetsen in kleur uit op schaal, zodat ik later goed de verhoudingen op de muur kan terugvinden. Dit alles met een offerte en schetsen vooraf, zodat er later geen verrassingen komen.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen, een formulier en contactgegevens vind u op mijn Contactpagina.

Zwembad muurschilderingen

Muurschilderingen maken is één van mijn specialiteiten. Het maken van muur- en wandschilderingen bij zwembaden is iets waar ik veel voor wordt gevraagd, en wat ik erg leuk vind om te doen. De lange wanden bij zwembaden en pools zijn uitstekend te gebruiken om landschappen met veel diepte te creëren. De beschilderingen zijn realistisch uitgewerkt, waarbij ik regelmatig gebruik maak van de techniek die "trompe-l'oeil" wordt genoemd. Dit houdt in dat je dimensies laat ontstaan die er niet ‘echt’ zijn, waardoor de toeschouwer eigenlijk voor de gek word gehouden. Op deze manier probeer ik uit het toegewezen formaat te breken.

Of het zwembad nu binnen of buiten is, een muurschildering of wandschildering kan altijd geschilderd worden. Ongeacht de ondergrond of complexiteit van de gewenste compositie. De muur wordt eerst in een warme okerkleur geverfd, dit zorgt er voor dat er een eenheid ontstaat. Vervolgens maak ik gebruik van een kleurenpalet van 4 kleuren en wit om de muurschildering af te maken. Ook het maken van plafondschilderingen in overdekte zwembaden behoort tot de mogelijkheden.

Aantasting van de muur door het zwembad
Een beschildering bij een zwembad vraagt specifieke eisen ten aanzien van de verf-materialen waarmee de beschildering op de muur bij het zwembad wordt gezet. Door de constante invloed van chloor, waterdamp en licht op de beschildering, wordt een muurschildering bij het zwembad snel aangetast. Om dit te voorkomen heb ik een speciaal systeem voor de verfbehandeling ontwikkeld.

Zwembad muurschildering kust van Zuid Frankrijk

In 2010 heb ik voor een particulier, wonende in de kop van Noord Holland, een grote wandschildering gemaakt voor het overdekte binnen zwembad. De muurschildering is 12 meter lang en 2,5 meter hoog. Afgebeeld is een uitzicht vanaf de kust van Zuid Frankrijk. Het terras is in de beschildering verlengd, daardoor ontstaat er veel diepte.

Zwembad muurschildering Tafelberg

Bij een beschildering van een muur in Zwarte Broek, heb ik voor mijn opdrachtgever het uitzicht van de Tafelberg in Zuid-Afrika geschilderd. Dit was het werkelijke uitzicht van zijn huis bij deze baai. Ik heb geprobeerd dit zo goed mogelijk na te bootsen aan de hand van foto’s en zijn aanwijzingen. Zo waant de opdrachtgever zich een beetje in Zuid-Afrika, terwijl hij in het zwembad ligt.

Zwembadbeschilderingen

Zwembad muurschildering met luchtpartij

Grote wandschildering gemaakt bij groot zwembad. Een groot fabriekspand ontsierde hun achtertuin. Het leek de opdrachtgever leuk om een boeing te laten landen in de achtertuin. Eerst een luchtpartij op de muur geschilderd, daarna het vliegtuig en luchtballon.