Muurschilderingen ingenieursbureau Buro Boot te Veenendaal

Grote wandschildering voor opdrachtgever ingenieursbureau Buro Boot uit Veenendaal gemaakt. Buro Boot is een groeiend bedrijf met meer dan 100 mensen in dienst. Dit bedrijf houdt zich bezig met infrastructuur bij bestaande bouw en nieuwbouw, maar bijvoorbeeld ook met asbestsanering. Hierbij doen ze ook projecten in landen als Polen en de Oekraïne, waar bij ze scholen als hun goede doelen project zien. Kees Boot (directeur) heeft veel met deze landen en gaat er bijvoorbeeld ook op vakantie.

De wandschilderingen stellen een winkelstraat voor met de sfeer uit o.a. de Oekraïne. Het restaurant wat ik heb geschilderd staat daar ook. Er komt een terras voor met een zonneluifel van 7x3,50 meter. De bedoeling is dat het personeel daar kan eten en drinken. De ruimte wordt gebruikt voor vergaderingen, presentaties, horeca voor personeel, gasten etc. en is dus multifunctioneel. De hele ruimte heeft een oppervlak van 20x15 meter.

Voor de andere wand hebben we een treinstation bedacht. Inspiratie komt van het station van Haarlem, het eerste station van Nederland. D.m.v. een beamer projecteren we er een rijdende trein op. Deze komt om het kwartier het station binnen rijden. Ook het overzicht met de vertrektijden komt in beweging d.m.v. een ingebouwd computerscherm. Leuk om de moderne techniek met het schilderen te combineren. Dit is wel mijn grootste project tot nu toe!Wandschildering met zicht op zee

Voor een particulier in Bilthoven een grote wandschildering (800x270 cm) gemaakt met zicht op zee.

Vensters met uitzicht voor op een kale muur

In een grachtenpand in de buurt van de Stopera in Amsterdam kijk een zolderraam uit op een kale muur. Aan mij de vraag om daar vensters met uitzicht op te schilderen, zodat er diepte ontstaat en er meer te zien is dan alleen een witte muur.

Muurschildering 17e eeuwse plattegrond Amsterdam

Voor een particulier een groot schilderij (300x200 cm) van een 17e eeuwse plattegrond van Amsterdam gemaakt. Om de kaart heen zijn belangrijke gebouwen in sepiatinten geschilderd. O.a. het Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Paleis op de Dam en Café Hoppe. Omdat het schilderij niet door het trapgat paste en takelen geen optie was, is het schilderij uit elkaar gehaald en in het grachtenpand opnieuw in elkaar gezet.

Wandschildering bed & breakfast te Oldebroek

Voor een bed & breakfast in Oldebroek heb ik diverse wandschilderingen in de kamers aangebracht. De themas hierbij waren Dakota, tractor, botter en racewagen uit de dertiger jaren.

Wandschildering Beestenboel

Deze wandschildering is gemaakt voor een bedrijf dat zich bezig houdt met advies op het gebied van informatie technologie voor het onderwijs. Het grappige is dat de wandschildering Beestenboel niets te maken heeft met wat het bedrijf doet. Hun kantoor in Utrecht is zeker 150 jaar oud. De kamers hebben allerlei stijlkenmerken, mooie klassieke lambrisering en ornamenten op het plafond. Als totale tegenhanger is deze beschildering gemaakt. Op de achtergrond zie je nog de Domtoren van Utrecht. De bedoeling is dat alle dieren nieuwsgierig de kamer in kijken. De lama achter een conifeer, het varkentje met zijn poten op de lambrisering. Afmetingen 800 x 350 cm.

Muurschildering Boekenkast, Bussum

Voor de nieuwe woning van een opdrachtgever in Bussum heb ik deze boekenkast (600 x 200 cm ) geschilderd. De schildering wordt geplaatst op de eerste etage en is vanuit de woonkamer te bekijken. In de muurschildering zijn een aantal grapjes verwerkt. De vrouw des huizes kijkt vanuit de boekenkast naar beneden. Het vliegtuig en de wereldbol vertegenwoordigen het beroep van mevrouw, namelijk purser bij de KLM. De matroesjka's (Russische poppetjes) laten de complete familie zien.

Mediterrane muurschildering

Voor een particulier in Amsterdam in zijn etagewoning deze wandschildering gemaakt, afmetingen 300 x 250 cm. De opdrachtgever wilde veel diepte in de muurschildering, met daarbij een mediteraine uitstraling. Dat is zeker gelukt!

Stalmuur beschildering paardenrace

Bij een woonhuis in Groenekan is op een stalmuur van 400x400 cm, door mij een grote wandschildering vervaardigd. Hierbij is een paardenrace is afgebeeld. Eén van de berijders is de zoon van de opdrachtgever.

Muurschildering TU Delft

Voor het nieuwe gebouw van de TU Delft, heb ik in de aula van de verdieping "Geo-Engeneering" grote wandschilderingen (7m x 4,5m / 13m x 1,5m) gemaakt. De beschilderingen moesten raakvlakken hebben met de afdeling (grondonderzoek). Lastig, want waar is zo’n afdeling dan precies mee bezig? Door veel te praten met de mensen, kwam ik daar achter. Uiteindelijk heb ik door middel van gekleurde aardlagen, tunnels en gebouwen geprobeerd de juiste sfeer te zetten. De muurschildering was op tijd af voor de feestelijke opening van het gebouw waarbij minister Plasterk aanwezig was.

Plafondschildering kerk Schipluiden

In een kerk te Schipluiden heb ik samen met Ruud Krijnen, een plafondschildering (200 m2) gemaakt in renaissance stijl gemaakt. Een prima samenwerking, waarbij ik vooral vanwege mijn trompe l’oeil kunsten (voorstellingen die het oog bedriegen) een belangrijk aandeel kon leveren. De bedoeling: een complete illusie creëren wanneer je omhoog kijkt. Is dit gelukt? Gaat u zelf eens kijken in Schipluiden. Ik hoor graag uw reactie!

Bekijk ook het krantenartikel/interview, dat naar aanleiding van deze schildering in de Gooi en Eemlander is verschenen.

Hotel Apeldoorn

In de kelder van dit Hotel bevindt zich een engelse Pub. Helaas zijn er in deze ruimte geen ramen en kijk je uit op gele muren. De opdrachtgever wilde daarom (de engelse) sfeer in wandschilderingen creëren.

Door een groot venster te schilderen met een uitzicht op "The House of Parliament" kreeg de ruimte een enorme diepte. Deze diepte wordt versterkt, door de weg naar het raam te laten lopen en een oude dubbeldekker door de muur te laten rijden. De kleuren die al in de ruimte aanwezig waren, engels rood en warm geel, heb ik in de beschildering laten terug komen. De opdracht is in mijn atelier op panelen geschilderd en naderhand tegen de muren van de Engelse Pub geplaatst.

Toscaans landschap

Restaurant

Uniport

Vloer

Toscaanse wandschilderingen

Kurhaus

Kapper

Landschapschilderijen

Molen aan de Zaan en het oude Verkade gebouw
Deze schilderijen zijn gemaakt voor restaurant "de Koekfabriek", gevestigd in de oude koekfabriek van Verkade aan de Zaan. De eigenaar wilde graag de nostalgie van de jaren '30 terug zien in de schilderijen.

Overige wandschilderingen