Govert Muijs voor decoratieve plafond en muurschilderingen!

PORTRETSCHILDER EN BEELDEND KUNSTENAAR TE BUSSUM

Mijn naam is Govert Muijs en ik ben in 1956 geboren te Hilversum. Door mijn grootvader werd ik als kind al geïnspireerd. Na het afronden van de vakopleiding schilderen en etaleren aan het Nimeto in Utrecht, heb ik mijn onderwijsakte voor tekenleraar behaald. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als reclameschilder. Toentertijd was dat nog een echt vak, hetgeen tegenwoordig veelal met de computer gebeurt. Ik hield mij bijvoorbeeld bezig met het schilderen van vignetten en logo’s op borden langs voetbalvelden. Alles uit de losse hand, maar met de juiste verhoudingen.

De afgelopen 35 jaar ben ik actief als beeldend kunstenaar. In deze jaren heb ik getracht een eigen stijl te ontwikkelen. Hierbij kwamen de ervaringen als reclame- en decorschilder goed van pas. Hoewel ik het leuk vind met allerlei zaken bezig te zijn, houd ik mij tegenwoordig voornamelijk bezig met portretten, muurschilderingen en cursus schilderen
Naast het realiseren van mijn eigen ideeën, doe ik dit veelal in opdracht.

Atelier Vliegdenweg 11, 1406 MX Bussum.

Man

Wanneer ik niet op locatie hoef te werken, verblijf ik het liefst in mijn atelier. Samen met 16 andere kunstenaars heb ik mijn werkplek in een ‘overdekt kunstenaarsdorpje’, aan de Vliegdenweg te Bussum. Dankzij een aantal lichtkoepels, ben ik in de gelegenheid in alle rust te werken met veel daglicht. Geef mij daarnaast een doek en een penseel met verf, en ik vergeet al snel alles om mij heen. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs. U vindt de adresgegevens op de Contactpagina.

WERKWIJZE

Mijn werk beslaat diverse onderwerpen. Elk soort schildering vraagt een eigen werkwijze. Voorbeelden en meer uitleg hierover is te vinden op de pagina’s op deze website. 

Veel van de werkzaamheden doe ik in opdracht voor bedrijven, families, producenten etc. Bij elke opdracht vind ik het belangrijk eerst een goed beeld te krijgen van u, de opdrachtgever. Een schildering in opdracht begint dan ook vaak met een bezoek aan de plaats waar het werk moet komen te staan of hangen. In het geval van portretten komt men vaak langs in mijn atelier. Samen overleggen we over de mogelijkheden en uw wensen.

PORTRETSCHILDERINGEN

Of het nu een portret van een dier, een collega of familielid is: een portret van uw dierbaren kan een kostbaar bezit zijn. Daarom vind ik het belangrijk om vooraf goed te luisteren naar uw wensen. Een goede start is een afspraak in mijn atelier, waar ik de eerste schetsen en foto’s maak. Deze gebruik ik later bij het maken van het portret.

De manier van schilderen die ik hanteer, is bijzonder. Het is een combinatie van realisme en een techniek genaamd "trompe-l'oeil". Omdat ik de lijst vaak bij het werk in schilder, kan ik buiten de lijst treden, waardoor het werk tot leven komt. Door een beperkt kleurenpalet te hanteren zorg ik voor eenheid in het werk.

portret

MUURSCHILDERINGEN EN WANDSCHILDERINGEN

Bij elke opdracht voor een muurbeschildering of wandschildering wordt vooraf aan de hand van schetsen, bekeken in hoeverre de muurschildering of wandschildering in de beschikbare bedrijfsruimte geïntegreerd kan en mag worden. U bepaalt het onderwerp en de stijl van de schildering.

Door gebruik te maken van verschillende schildertechnieken en objecten in de ruimte bij de beschilderingen te betrekken, probeer ik de schildering tot iets bijzonders te maken.

muurschildering